5 szín, amitől jobban érzi magát otthon

5 szín, amitől jobban érzi magát otthon

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy helyiségbe belépve elkapja az embert egy megmagyarázhatatlan érzés, egy hangulat. Lehet ez akár izgatottság, nyugalom, vagy éppen ellenkezőleg feszültség és szorongás. Ezeket az érzéseket ugyanis mind ki lehet váltani színek segítségével, ezért fontos, hogy okosan válasszunk. amikor lakásunk helyiségeit dekoráljuk. A színek alapjaiban határozzák meg otthonunk hangulatát, ezért is válik elengedhetetlenné, hogy ne csak a falak, bútorok és dísztárgyak, de még az olyan kötelező elemek is, mint a fűtőtest megfelelő színű legyen.

A Zehnder széles színpalettájának köszönhetően bátran válogathat közel félszáz lehetőség közül, annak érdekében, hogy a radiátor is tökéletesen illeszkedjen a helyiség összhatásához. Cikkünkben ezért most összegyűjtöttünk 5 divatos színt, melyekkel tudatosan lesz képes befolyásolni otthona hangulatát.

Fehér

Nem véletlen tartozik az örök klasszikusok közé. A fehér szín azonnali derültséget és elégedettséget okoz letisztult hatásának köszönhetően. Ezzel a világos színnel könnyedebb és szellősebbé teheti optikailag a helyiséget. Kiválóan alkalmas arra, hogy még a legborúsabb napokon is több fényt kölcsönözzön otthonának. További előnye, hogy nem egy nagyon kötött szín, hiszen szinte mindenhez passzol, így a helyiség többi elemét illetően sem kell kompromisszumot kötnie.

Kék

A kék szín az alapszínek közül az egyik, mely azonnal tisztaságot és frissességet sugároz, valamint nyugtatóan hat az elmére is. Élettani hatásai közé tartozik a szívdobogás nyugtatása, a légzési ritmus mérséklése, illetve ösztönöz a kikapcsolódásra és pihenésre. A választott színárnyalattól függően akár elegánsabb, akár játékosabb hatás is elérhető, árnyalattól függetlenül pedig kifejezetten jól kombinálható egyéb bútorokkal.

Sárga

Amennyiben a reggeli álmosság hatása alatt csukott szemmel botorkál ki a fürdőszobáig, akkor belépve már biztosan felébred, hiszen a sárga szín felfrissít és cselekvésre késztet. A színelmélet szerint a legpozitívabb színként tartják számon, roppant kedvezően hat a közérzetre. Míg a citromsárga egyszerre nyugtatja az idegeket és serkenti a vérnyomást, addig a narancs árnyalatai a szívműködés serkentése mellett a tüdőt is erősítik. Vidám hangulatot áraszt és élénkít, energikus színként sugározza a melegséget.

Lila

Habár a nyugalom a reggeli órákban sem árt, valódi stresszoldó hatását talán nap végén fejti ki igazán. A lila szín csillapítja a feszültséget és a stresszt, így akár fürdőszobában, akár más helyiség elemeként képes kellemes energiákat sugározni a meleg levegő mellett.

Zöld

A zöld szín árnyalattól függően bárhol képes jól mutatni, nem véletlen, hogy a 2020-as év egyik legnépszerűbb színévé vált a belső tereket illetően. Nyugtató hatással bír, hiszen a ösztönöz a pihenésre és az elmélkedésre. Élettani hatásai közé tartozik a csökkent vérnyomás és nyugodt idegrendszer, valamint a fejfájás megszűnése. Kifejezetten jól párosítható fehérrel, valamint fa felületekkel.

 

Látható módon, ha otthona hangulatában változást szeretne elérni, nem szükséges egyből ecsetet ragadnia, hiszen akár egy megfelelő színű radiátorral is képes lehet a helyiség hangulatát módosítani. Tekintse meg a Zehnder széles színpalettáját és válassza otthonához legjobban illő radiátort.

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás