Eddig nem gondolkoztál függőleges radiátorban? Mostantól fogsz.

Eddig nem gondolkoztál függőleges radiátorban? Mostantól fogsz.

A Zehnder fűtőtestjei között már egyáltalán nem ritka, hogy egy klasszikusnak nevezhető vízszintes radiátorból egy megnyújtott vertikális változatot is választhatunk. Sőt, az újabb modellek esetében már sokszor a függőleges elrendezésből indulnak ki a tervezőasztalnál. De mi az oka annak, hogy a sok-sok éve bevált vízszintes vonalak egyre inkább háttérbe szorul?

Otthonanink sok változáson mentek keresztül az elmúlt évtizedekben. Egyrészt egészen más technológiákkal és teljesen megújult szemlélettel építkezünk, másrészt a belsőépítészet átalakulása a régebben épült lakásokat is átrendezi egy-egy felújítás alkalmával. De mik ezek a megváltozott szempontok, és mi közük van a vertikális radiátorok népszerűségének növekedéséhez?

Vertikális fűtőtestek modern otthonokban

A régi polgári lakások hatalmas belmagasságát sokszor már hiába keressük a modern otthonokban, helyette a környezettudatos hatékonyság alakítja a teret. Ezzel persze semmi baj, a belsőépítészek egy kis vizuális csalafintasággal könnyen képesek a tágasság érzetét kelteni. A vertikális radiátorok is ennek az eszközkészletnek a részei. A függőleges elemektől nagyobbnak érezzük a helyiséget, javítja az arányokat. Ezt a tendenciát egyébként a bútorok vonalaiban, és a trendi tapéták mintáin is tettenérhetjük.

A másik ok a vertikális radiátorok népszerűségének növekedésére a modren otthonokban, a padlótól induló üvegtáblák terjedése. Ezek előtt nem igazán festene jól egy vízszintes fűtőtest. Ilyen helyekre jó választás a Zehnder Nova, ami számtalan méretben és több mint 50 féle színben érhető el kínálatunkban.

Függőleges radiátorok felújított lakásokban

Egy régebbi lakás felújításánál érdemes emlékeztetni magunkat, hogy “vertikális fejjel” is gondoljuk át a feladatokat. A nyílászárók rengeteget fejlődtek és felmerül a kérdés, hogy vajon mi történne, ha inkább valamilyen gyakorlati haszonnal bíró tárgy kerülne az ablak alá. Egyre többször fordul elő, hogy a bútorok kiszorítják a radiátorokat a jól bevált helyükről. A vertikális radiátorok ilyenkor is megoldást jelenthetnek. A szoba sarkától elég akár csak 30 cm-re lennie az ajtókeretnek, máris megvan a fűtőtest új helye. Sőt, a vertikális radiátorok az íves falfelületekkel esetében is megoldást jelenthetnek. A Zehnder Charleston például vertikális, ívelt kivitelben is elérhető.

A Zehnder kínálatában olyan vertikális radiátorokat is talál, amelyek felszereléséhez a korábbi radiátor csatlakozásait is megtarthatja. Ilyen modell a Zehnder Charleston Retrofit is, amelynek előnyeiről már egy korábbi cikkünkben is írtunk itt.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás