A kis felújítás is nagy macera? Vagy mégsem?

A kis felújítás is nagy macera? Vagy mégsem?

Sokszor ábrándozunk el otthonunk átalakításán vagy akár némi kisebb felújítás eszközölésén. Amikor viszont a gyakorlatban kellene nekivágnunk, a legtöbbeket visszatartja a sok nyűg és bonyodalom, ami vele jár. Pedig ha megtaláljuk és élünk a lehetőséggel, akkor sokkal gördülékenyebben tud menni a felújítás, mint azt bármikor gondoltuk volna.

Blogcikkünkben összeszedtük azokat a praktikákat, melyek nemcsak nagyban könnyítik meg, de le is rövidítik a felújítás sarkalatos pontját, a radiátorcserét.

 

A felújítás feltételei

Az elmúlt másfél év történéseinek következtében rengeteget nőtt a felújítási kedv és hajlandóság az emberek körében, az utazásra és szórakozásra szánt időt és pénzt ugyanis a legtöbben ingatlanra és annak felújítási munkálataira fordították. A statisztika is ezt támasztja alá, hiszen KSH adatai szerint a folyósított CSOK-támogatások összege több mint másfélszeresére nőtt az egy évvel korábbiakhoz képest. Ám hiába adott a megfelelő támogatási környezet, ha a felújításkor korlátokba ütközünk, például a radiátor esetén.

A legtöbb régi otthon ugyanis hiába kerül felújításra, az öntöttvas radiátor ebben az esetben sem kerül lecserélésre, mivel a kötött feltételek miatt rengeteg macerának tűnhet. Sokan fontolgathatják, hogy a korábbi fűtőtestet valami korszerűbb modellre cseréljék, ám a csere túl bonyolult folyamatnak tűnhet, hiszen legtöbb esetben az új radiátorok csatlakozói különböznek a régi öntöttvas darabokétól.

Viszont vannak kivételek!

 

Zehnder Charleston Retrofit

A Zehnder Charleston pont ezeknek az akadályoknak a kiküszöbölésére jött létre, ugyanis a modell bekötései úgy vannak kialakítva, hogy a régi radiátorok csatlakozóival kompatibilis legyen. Ez rengeteg elő- és utómunkálatot tud megspórolni, hiszen nem kell sem a csöveket, sem a falakat minden irányba vésni, így sokkal egyszerűbbé válik a felújítás.

 

A Zehnder Charlestont a forma, funkcionalitás és hatékonyság hármasa ihlette. A különleges kialakításnak köszönhetően a radiátor megjelenése egyszerre időtálló és elegáns. Nem véletlen, hogy klasszikus megjelenése miatt rengeteg régi kastély és közintézmény felújítása során is ezt a modellt választják. Az acél radiátortest kialakításának köszönhetően roppant hatékony melegítőtestként operál és garantálja a kellemes hőmérsékletet a helyiségekben.

 

További lehetőségek

Azok számára is megoldást kínálunk, akik építkezés vagy teljes felújítás előtt állnak és a régi radiátortól eltérő megoldásban gondolkoznak. Fűtőtestjeink ugyanis személyre szabhatóan rendelhetők mérettől kezdve a csatlakozó pontos helyéig, így biztosan nem fog abba a problémába ütközni, hogy a radiátor nem fér be az eredetileg tervezett helyre. Továbbá aki bizonytalan a szükséges fűtési teljesítményt illetően, azok számára áll gépésztervezőnk rendelkezésre. Segítségével ugyanis könnyen meghatározható az az optimális érték, mellyen hosszú távon, a lehető legkedvezőbb feltételek mellett tud leendő radiátorod fűteni.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás