Felújítási kisokos: avagy a lista, amit mindenképp látnod kell, mielőtt belevágsz

Felújítási kisokos: avagy a lista, amit mindenképp látnod kell, mielőtt belevágsz

Nem véletlen ódzkodnak sokan a témától vagy éppen szánják rá magukat nagyon nehezen a felújításra, ugyanis a gyakorlatból kiindulva a munkálatok időtartama pár héttől kezdve akár hosszú hónapokon át is tarthat. Szerencsére viszont van rá megoldás, hogy a felújítás idejét a lehető legpontosabban megbecsüljük vagy éppen kedvünk szerint lerövidítsük, a kulcs pedig nem más mint a megfelelő tervezés.

Blogcikkünkben bemutatjuk azt a listát, melyet minden felújítás előtt álló egyénnek érdemes áttekinteni és követni, így kerülve el a munkálatok gyakori velejárójaként számon tartott váratlan meglepetéseket és csúszásokat.

A megfelelő előkészítés aranyat ér

A felújítás jellegétől függetlenül az előkészítés során mindig kezdj a pontos tervezéssel: döntsd el, hogy akarsz e csöveket, vezetékeket cserélni, esetleg falakat áthelyezni. Amennyiben igen, akkor mindenképp a bontással kezdj, ugyanis ez a munkafolyamat jár a legtöbb porral és kosszal, így semmiképp sem éri meg későbbre hagynod!

Ha már biztos vagy a ház végső szerkezetében, akkor bátran belevághatsz a funkcionális munkálatokba: a nyílászárók, vagy éppen a víz-, gáz-, és villanyvezetékek cseréjébe. A nehezen hozzáférhető elemek cseréje ugyanis sok bontási és javítási munkálattal jár, így mindenképp a felújítás kezdeti szakaszában érdemes kivitelezni, mindenfajta esztétikai lépést megelőzően.

Padló és falak

Miután minden elem a helyére került koncentrálj a falakra és a padlóra: készítsd elő a felületeket vakolással, javítással és gletteléssel, hogy aztán helyére tudjanak kerülni a csempék és járólapok.

Színezd újra

Ezután veheti kezdetét a belső terek ráncfelvarrása, a festés. Adj új színt a falaknak és a nyílászáróknak, elég időt adva a száradásnak. Ez lesz a felújítás egyik leglátványosabb mozzanata, amikor mindenki meglátja a fényt pislákolni az alagút végén.

Cserére fel!

A festést követően veszi kezdetét a fűtőtestek cseréje. Mind szobai mind fürdőszobai radiátorból végtelen mennyiségű szín és formavariáció érhető el, így mindenképp érdemes időben elkezdeni a radiátor kiválasztását, hogy megtaláljuk az ízlésünknek leginkább tetsző radiátort, mely végül a szoba központi elemévé válhat. A radiátorokkal egyszerre ugyancsak helyére kerülhetnek a további fürdőszobai elemek, vagyis az új csaptelepek és a WC, így nyeri el végleges formáját a vizesblokk.

Végső simítások

Miután minden munkafolyamaton túl vagyunk, már csak egyetlen lépés maradt: a nagytakarítás. Ezt követően pedig nincs más hátra, mint élvezni új otthonunk kényelmét. Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban és inkább profi segítségre hagyatkoznánk a felújítás során, úgy partnerprogramunk segítségével belsőépítészt is tudunk ajánlani, hogy még jobban megkönnyítsük a felújítással járó tervezést és szervezést.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás