Minimalizmus a gyakorlatban

Minimalizmus a gyakorlatban

Az utóbbi évek egyik legnagyobb trendje lett a minimalizmus, habár a gyakorlatban többen talán inkább csak emlegetik, mintsem alkalmazzák. Pedig jelen van egyebek mellett a divatban, a művészetekben és még a lakberendezésben is, így joggal merülhet fel bennünk a kérdés: mégis mitől ilyen különleges a minimalizmus?

A továbbiakban tekintsük át, hogy a minimalizmus miként ölt testet a lakberendezést illetően és ezáltal milyen hatással tud bírni mindennapjainkra.

 

Praktikusság

A minimalizmus a gyakorlati életben rengeteg előnnyel jár. Mivel csak a tényleges funkciót ellátó, valójában hasznos berendezési tárgyak töltik ki otthonunkat, ezért a terek sokkal tágasabbnak hatnak. Rengetegen esnek abba a csapdába, hogy évek alatt tömérdek „kacatot” halmoznak fel a biztonság kedvéért. Ezeket persze utána sosem használjak és csak a szoba távoli sarkában porosodnak, míg végül idővel a lakás olyan zsúfolttá nem válik, hogy alig lesz felismerhető eredeti formája. Ha viszont a minimalizmus elveit követjük, többé nem kell aggódnunk azon, hogy a hely csak egyre fogy miközben nem találunk meg semmit, hiszen a szelektálás mindent megold.

A takarítás szintén egy szempont lehet, aki a minimalizmus mellett teszi le a voksát. Ha kevesebb a berendezési tárgy, akkor a házimunka is csökken. Nincs többé órákig tartó rendrakás, portörlés és társai, hiszen otthona minden nap készen állhat a vendégfogadásra.

Otthonunk díszítése is könnyebbé válik a minimalizmus által, hiszen a kevés bútor és kiegészítő alkotta negatív térben sokkal könnyebben tud egy-egy berendezési tárgy érvényesülni. Vegyük csak példának a Runtal Arteplano radiátort. Az egyedi ovális előlapi panel alkotta egységesség olyan különleges jelleget kölcsönöz a fűtőtestnek, mely bármelyik minimalista otthon belterét képes feldobni.

 

Élettani hatások

Ha eddig még nem győzték volna meg az érvek a minimalizmus mellett, akkor tekintsük át élettani hatásait is. Ön is tapasztalta már, hogy a home office során lassabban jut dolgai végére és könnyebben kalandoznak el gondolatai, mintha az irodában ülne? Ez nem véletlen, hiszen annyi tárgy vesz körbe minket a helyiségben, hogy nehéz is lenne őket kizárni – egy könyvről eszébe juthat egy történet, a sorakozó dísztárgyakról megannyi emlék, a széthagyott ruhákról a hétvégi nagytakarítás és így tovább. Viszont ha minimalista stílushoz illően csak az aktuálisan használt tárgyakat hagyja szem előtt és minden mást a szekrényben a helyére pakol akkor a koncentráció is jelentősen könnyebbé válik.

Szabadítsa meg magát a felesleges kötöttségektől és válasszon – a radiátorokhoz hasonló módon – időtálló elemeket otthonába!

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás