Mitől loft, a loft lakás?

Mitől loft, a loft lakás?

Az utóbbi időben egyre többeket vonz a lakberendezés világa, mind szakmai mind szabadidős kedvtelés szempontból. Nem csoda, hiszen egy lakás esztétikus berendezése hosszú távon tudja megalapozni a komfortérzetet, ezért is fontos, hogy megfelelő módon legyen kivitelezve. Ehhez viszont érdemes ismerni a különböző stílusok fő sajátosságait, illetve a lehetőségeket, amelyekkel be tudjuk csempészni saját otthonunkba a kívánt irányzat ismertetőjegyeit.

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb tért nyert az indusztriális jegyekről közismert loft stílus, így a következő cikkünkben ennek az irányzatnak a fő jellegzetességeit tekintjük át, valamint azokat a módokat, melyeket saját otthonodban is könnyedén alkalmazhathatsz.

Jellegzetes színek és anyagválaszték

A loft stílus egyik jellegzetessége a különleges anyagválaszték, ugyanis a gyári elemek és természetes anyagok ötvözete egyszerre kelt maszkulin és meleg hatást. Az előbbit a tégla, acél és egyéb gyári elemek képviselik, melyet a természetes hatást keltő bőr és fa elemek tudatosan ellensúlyozzák.

A különböző anyagot és színek ötvözése egy rendkívül sajátos hangulatot képes biztosítani a lakásnak, mely azonnal magával tudja ragadni az embert. A loft stílust sok módon lehet előidézni, akár már egy olyan jól megválasztott radiátor segítségével is, mint a Zehnder Fare Tech. A fűtőtest különlegessége többek között ugyanis az, hogy sima felületével és íves vonalaival egyszerre töri meg a falak keltette monotonitást és olvad bele a környezetbe.

 

Egyedi bútorok

Az indusztriális stílus egyazon időben tükrözi a funkcionalizmust és letisztultságot, mely abból ered, hogy az irányzat alapvetően ellenzi a haszontalan berendezési tárgyak felhalmozását, viszont előszeretettel szorgalmazza a többfunkciós bútorok alkalmazását. Egy hétköznapi példán keresztül bemutatva ez annyit jelent, hogy az ágy adott esetben átalakítható kanapévá vagy pedig egy jól megválasztott ülőke funkcionálhat helyzettől függően akár faasztalként is. Így mindig az aktuális igények szerint alakíthatóak a bútorok, ezzel mindig más és más struktúrát kölcsönözve a lakásnak.

 

Tágas terek

Talán az egyik legismertebb és legjobban kedvelt jellemzője a loftnak a tágas, egybenyíló terek. A nagy belmagasság és a térelválasztók hiánya ezt a funkciót tökéletesen biztosítják is, viszont vannak olyan kötelező elemek – mint például a fűtőtest is –, melyek ezt a szabadságot könnyen megtörhetik. Ennek orvoslására tökéletes választás lehet a Zehnder Terraline vagy Zehnder Stana modellek. Mindkét radiátor a loftokra jellemző, nagy ablakos üvegfelületű helyiségek fűtésére lett kitalálva, hiszen egyszerre képesek biztosítani a megfelelő hőmérsékletet, a páramentes ablakokat és a tökéletes loft dizájnt. A legjobb pedig az, hogy a modelleket tökéletesen személyre is szabhatóak.

Tekintsd meg radiátor kínálatunkat és válassz szebbnél szebb modelljeink közül, hogy a Te otthonodba is elhozhassuk a loft stílust.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás