Nyári tennivalók a fűtőtesttel, hogy télen is meleg legyen

Nyári tennivalók a fűtőtesttel, hogy télen is meleg legyen

Az emberek többségének kizárólag a téli időszak alatt jut eszébe a radiátorokkal foglalkozni, pedig nem is gondolnánk mennyire fontos a nyári időszakban is kellő figyelmet szentelni a fűtőtesteknek. Amennyiben ebben az időszakban odafigyelünk a megfelelő karbantartásra és az esetlegesen szükséges korszerűsítésre, nem csak a teljesítmény növelhető, de jelentős extra költségektől is megkíméljük magunkat.

Következő blogcikkünkben összegyűjtöttük azokat a tényezőket, melyeket egész évben érdemes szem előtt tartanod, ha a lehető legjobb teljesítményt szeretnéd érezni radiátorodtól a lehető legkevesebb költség mellett.

Nyári tennivalók a radiátorszeleppel

A fűtési időszak végével egy apró, de annál fontosabb teendőt minden évben szükséges elvégezni: a radiátorszelep állítását. A korszerűsített társasházakban kiemelt fontosságú, hogy a termosztatikus szelepet egészen a következő fűtési szezon kezdetéig nyitott állásba állítsuk – vagyis ütközésig balra tekerjük. Ezzel ugyanis a szelep élettartamát tudjuk meghosszabbítani, illetve az épületben futó vezetékek ürítését, töltését, légtelenítését segítjük. Ellenkező esetben az elzárt állapot miatt a szelepek letapadhatnak a nyári időszak folyamán, így romlik a radiátor teljesítménye és a szelep végül nem fogja tudni ellátni feladatát. Így hacsak nem szeretnénk a szelepcseréért fizetni, mindenképp érdemes nyáron odafigyelni a megfelelő karbantartásra.

Ahol már a karbantartás nem elég, cseréld le radiátort

Előfordulhat, hogy már a téli szezon alatt érezhetővé válik a radiátor gyenge működése, hiába állítjuk nagyobb fokozatra és fizetjük az ezzel járó költségeket, a megfelelő hőleadás sajnos nem mindig valósul meg. Ebben az esetben érdemes a radiátorcserét választani. A fűtőtest cseréje viszont nem csak a radiátortest kicseréléséből áll, hiszen a társasházakban a megfelelő körülmény megteremtése (vagyis az előzetes vízleengedés) központi szabályozás alá esik. A közös képviselő ebben a segítségünkre lehet, ugyanis a nyári időszak alatt ő tudja megmondani, mikor van az ingyenes vízleengedési időszak. Ha ettől eltérő periódusban szeretnénk a radiátorunkat kicserélni, akkor a vízleengedésből eredően több tízezer forintos költségekkel kell számolnunk, mely ráadásul a fűtési szezonban nagyságrendileg duplájára növekszik, így érdemes mindenképp a nyári időszakban gondolkodnunk.

Akik a radiátorcsere mellett teszik le voksukat és a klasszikus formavilág mellett maradnának, azok számára ajánljuk Zehnder Charleston radiátorunkat. Acélcsövei nem csak a kellemes hőmérsékletet garantálják a szobában, de az időtálló és elegáns megjelenést is. A forma, funkcionalitás és hatékonyság egyvelegét megtestesítő radiátor különböző kivitelekben és széles színválasztékban érhető el kínálatunkban.

 

Ha a klasszikus helyett inkább a modern irányzat felé hajlasz, akkor a Zehnder Nova tökéletes választás lehet. A fűtőtest megállja helyét az előszobától kezdve a konyháig és közben még hellyel is spórol. Lapos kialakításának köszönhetően szinte belesimul a falakba, így alig vesz el a rendelkezésre álló térből. Sokoldalú felhasználásra alkalmas radiátor, hiszen akasztókkal és törülközőtartóval felszerelve akár fürdőszobákban is gond nélkül megállja a helyét és biztosítja a megfelelő hőérzetet. Eltérő üzemmódú változatokban, illetve több mint 50 féle színvariációban érhető el, így kiválaszthatod az otthonodhoz legjobban illő termékváltozatot.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás