Az ördög a részletekben rejlik: design radiátorokhoz design szelepek!

Az ördög a részletekben rejlik: design radiátorokhoz design szelepek!

Egy radiátort látva az ember szeme talán a fűtőtest formáján időzik el a legtöbbet. Pedig a megfelelő összhatást nagyban támogatja a radiátorszelep is, így vétek lenne róla megfeledkezni. A Zehnder radiátorok tervezése során nem véletlen tehát, hogy mind a fűtőtestek funkcionalitása, mind a vizuális megjelenése kitüntetett figyelmet kapott, ám csak a design szelepekkel kiegészülve válik igazán teljessé az exclusive összhatásuk.

A továbbiakban ismertetjük a különböző típusú design radiátor szelepkészleteinket, melyek a Zehnder prémium radiátoroktól megszokott, egyedülálló minőségben készülnek.

Hagyományos sarokszelepek

Az „A”, valamint „B”, típusú sarokszelepek teljes körű megoldást kínálnak mind a szélső, mind a középső csatlakozású radiátorok bekötésére. Habár kézikerékkel ellátottak, egyedi igények szerint többféle termofej is szerelhető. „A” típusú modellünk fehér és krómozott színben érhető el, leginkább az olyan belépő szintű radiátorokhoz javasoljuk, mint a Zehnder Aura vagy a Zehnder Virando.

 

Térsarok szelepek

Kétoldali és közepes csatlakozású radiátorok esetén egyaránt alkalmazhatóak a „G” és „I” típusú térsarok szelepek. A két szeleptesből álló bekötési megoldás az előremenő, valamint a visszatérő szelepeket külön kezeli. A térsarok megnevezést a kézikerék egyedi elhelyezéséről kapta: a hagyományos sarokszelepekkel ellentétben a kézikerék nem a fallal merőleges helyzetben, kifelé mutat, hanem a radiátor közepe fele néz, a fallal párhuzamos helyzetben. Színek tekintetében fehér, krómozott és rozsdamentes acél hatású kivitelben is elérhetők.

 

Egy szeleptesttel történő bekötés

A térsarok szelepekkel ellentétben léteznek egy szeleptesttel rendelkező megoldások is. „O”, „P”, és „Q” típusú modelleink az 50 mm csatlakozási távolságú radiátorokhoz alkalmasak. „O” modelleink fehér és krómozott kivitelben kaphatók, „P” és „Q” típusainknak pedig a felsoroltakon kívül rozsdamentes acél hatású verziója is választható.

Különleges esetekben az egy oldalon történő bekötés is megoldható „J”, „K”, és „M” típusú szelepekkel. A különleges kialakítású, lándzsás szelep a radiátorba adott mélységig benyúlva képes a fűtési vizet megfelelően áramoltatni, így csak a hagyományos formájú, megfelelő mélységű radiátorokkal kompatibilis. „J” és „M” termékeink fehér, valamint krómozott kivitelben érhetők el, míg a „K” típus ezen felül akár rozsdamentes acél hatású változatban is kapható.

 

Láthatatlan bekötések

Speciális radiátorok esetén a korábbiaktól eltérő módon a láthatatlan bekötés kivitelezése is megoldható. Ha ragaszkodik a fűtési csatlakozó szerelvény rejtett bekötéséhez, akkor tekintse meg Zehnder Vitalo Spa vagy Zehnder Metropolitan Bar radiátorainkat.

 

Vegyes üzemű radiátorok

Vegyes üzemű radiátorok esetén modelltől függően két módon kerülhet beszerelésre a fűtőpatron. Zehnder Subway vagy Zehnder Quaro modellek esetén már a gyárban előkészítik a modelleket a vegyes csatlakozásra, így beépítésre kerül a fűtőpatron, míg más radiátoroknál a fűtőpatront külön kell megrendelni és majd csak a helyszínen kerül csak beszerelésre.

Látható módon a radiátor típusa sem szab akadályt, a design szelepek széles tárháza többféle kivitelben is elérhető. Továbbá 2021-ben bemutatásra kerülnek a radiátor színével azonos, színes szelepkészletek is, így az egyedi igények megvalósításának többé semmi sem állhat az útjába.

 

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és ismerd meg a Zehnder megoldásait! Telefonszámunk: +36 30 815 2151, mail címünk pedig: info@premium-radiator.hu

Megosztás


You've just added this product to the cart: